Cote d`Azur

Eller "Den franske riviera" er som et paradis året rundt. Her har du et av verdens beste klima uansett årstid. Aldri helt kaldt, og heller ikke tropehett. Klima, kultur, kunst og kulinariske godbiter har gjort dette til et av verdens fremste reisemål. Det asurblå Middelhavet danner den ytre ramme for kystlinjen fra Italienske San Remo til hele den franske Riviera fra Monaco via Villefranche, Nice, Antibes, Juan les pins, Cannes og St.Tropes. Bak disse gamle fiskelandsbyene ligger Provence med de sjarmerende fjell-landsbyene Mougins, Grasse, Biot, Vence og St.Paul De Vence. Hver for seg perler-, og samlet sett et smykkeskrin full av historiske opplevelser og særpreg. Det rojale i Monaco, kunsten i Antibes, det pulserende Juan les Pins, storbyen Nice, det fasjonable Cannes og jetsettenes St.Tropes, samt parfymebyen Grasse.

Her finner du markeder med de beste råvarer fra alle årstider. Det arrangeres en mengde festivaler, flere av dem har en lang historie og noen tar utgangspunkt i råvarer som Sitronfestivalen i Menton og Rosefestivalen i Grasse. Andre har kultur som hovedingrediens som klassisk musikk i Turbie eller Kunstbienallen i Haut –de Cagnes. Monaco grand prix i formel 1,Rally Monte Carlo, Filmfestivalen i Cannes og Jazzfestivalen i Juan er bare fire av mange velkjente høydepunkter.

Her er de herligeste sandstrender med muligheter for bading, surfing, seiling, parashooting og andre vann- og badeaktiviteter. Vil barna oppleve noe mer er det både Marineland, Badeland, Sirkus-festivaler og mye annet.

Glem heller ikke at Nice er en storby med alt av shopping-muligheter, opera, teater, symfoniorkester og fotballlag i fransk 1.divisjon. Her er butikker med alt av det beste i merkeklær, sko og interiør, antikvitetsmarkeder og store shopping senter. Cap 3000 er et av Europas største shopping-senter. Det er ikke mulig å oppleve Rivieraen uten å lengte tilbake. Slik kunstnere og turister har gjort i 150 år.

Informasjon

For forespørsel om ledig tid og pris kontakt Rolf Olsen på mobil +47 916 21 120 eller mail: rolf.olsen@roc.no